"Ik denk met plezier terug aan Arnold"

Dat het internet soms vreemde bochten maakt, werd deze week nogmaals bewezen, toen plots de jongen die de eerste stem van Arnold, het cartoonfiguurtje met het rugbyhoofd uit "Hey Arnold!" insprak, wereldnieuws werd. Tot grote verbazing van de toenmalige stemacteur Lane Toran, intussen 33. Toran zag er immers helemaal anders uit dan zijn tekenfilmfiguurtje van toen deed vermoeden, tot groot genot van vele vrouwen op het internet. "Het is allemaal wat overweldigend", reageert Toran.

"Hey Arnold!" was vanaf eind jaren 90 erg populair bij kinderen, ook in Vlaanderen, die zich onder meer vergaapten aan de jongen met de lange pieken geel haar, zijn stiekeme aanbidster met de roze strik Helga en de andere vrienden Gerald, Harold, Sid en Stinky. Tijdens het eerste seizoen van de tv-reeks was de stem van Arnold afkomstig van de toen 12-jarige Lane Toran, die toen door het leven ging als Toran Caudell.

"Ik ben blij dat men nog altijd waardeert wat ik toen gedaan heb. Ik ben daar zo dankbaar voor", aldus Toran in een reactie op de plotse internetfaam op ABC News, "Die opnames voor Arnold waren puur plezier. Alle kinderen werden in één grote kamer samengezet en dan moest je je dialogen met elkaar doen."

Daarna trad hij nog sporadisch op als gastacteur, maar vanaf zijn 18e probeerde hij het vooral te maken als zanger en liedjesschrijver. Recent kwam daar nog een job als fotomodel bij: "Sinds ik een baard heb, heb ik een paar jobs als fotomodel gedaan voor verschillende modemerken. Heel plezierig, al is dat niet iets wat ik fulltime zou willen doen."

Al denken vrouwen daar wellicht anders over, te oordelen aan de reacties op zijn Instagramfoto’s (het aantal volgers steeg snel tot meer dan 150.000). Of zoals ABC News zijn bericht inleidde: "The internet can't get over just how good looking the actor who voiced Arnold in the hit 90's Nickelodeon TV show "Hey Arnold" is today."

lees ook