Duitse politie arresteert mogelijke wapenleverancier Parijs-aanvallers

In Duitsland is een man opgepakt op verdenking van wapenhandel. Volgens de Duitse krant Bild heeft de verdachte vier machinegeweren verkocht aan de terroristen die in Parijs toesloegen.
Archieffoto

Het Duitse parket bevestigt dat ze de 34-jarige man hebben gearresteerd omdat hij wapens zou hebben verhandeld, maar gaf geen commentaar op het bericht dat de man mogelijks de aanvallers van Parijs heeft bevoorraad met vier wapens. De verdachte werd dinsdag al gearresteerd, hij zit momenteel in voorhechtenis in de gevangenis van Stuttgart.

Volgens Bild wordt de man er specifiek van verdacht vier machinegeweren uit het voormalige Joegoslavië en China te hebben verkocht aan de IS-militanten die in Parijs 130 mensen hebben gedood. Het Franse parket zou ervan uitgaan dat de bewuste wapens ook effectief gebruikt zijn bij de aanslagen.

De verkoop zou via het internet zijn gebeurd op 7 november, zes dagen voor de aanslagen in Parijs. De koper was een man van "Arabische afkomst", moet blijken uit e-mails die op de smartphone van de verdachte zijn gevonden.