Gentse Winterfeesten dagelijks drie uur ingekort

De Gentse Winterfeesten zullen dit jaar twee uur later starten en een uur vroeger stoppen. Met de maatregel wil het Gentse schepencollege de inzet van agenten tot één shift per dag beperken, zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A).
Archieffoto

De Gentse Winterfeesten, een grote kerstmarkt met ijspiste, openen op 4 december van de Korenmarkt over het Emile Braunplein tot het Sint-Baafsplein. Het evenement zal dagelijks om 13 uur de deuren openen, in plaats van 11 uur, en 's avonds om 23 uur stoppen i.p.v. om middernacht. Daardoor duren de Winterfeesten dagelijks maar 10 uur en niet langer 13 uur, waardoor de politie haar capaciteit beter in één shift kan organiseren.

Burgemeester Daniël Termont (SP.A) zegt dat zowel zichtbaar gewapende agenten als politiepersoneel in burger ingezet worden op de Winterfeesten. Ook zal een beroep gedaan worden op extra stewards die onder meer rugzakken kunnen controleren.

De Gentse Winterfeesten lopen van vrijdag 4 december tot en met zondag 3 januari 2016.