Niet meteen stormloop in Amerikaanse winkels op Black Friday

Het loopt nog niet meteen storm bij winkels in de Verenigde Staten op Black Friday. De rijen voor de winkels en winkelcentra zijn klein, in tegenstelling tot eerdere jaren toen immense massa's koopjesjagers zich op de winkels stortten.

Black Friday wordt gezien als het startschot voor de inkopen voor het feestdagenseizoen in de VS. Het is daarom de belangrijkste periode van het jaar voor veel Amerikaanse detailhandelaren.

Maar de immense drukte en chaos van vorig jaar blijft dit jaar vooralsnog uit. Dat heeft te maken met slecht weer en omdat kortingsacties meer gespreid worden over de komende periode.

Ook kopen Amerikanen steeds meer via het internet, waardoor winkels minder vaak worden bezocht. De maandag na Black Friday wordt Cyber Monday genoemd, omdat Amerikanen dan online op jacht gaan naar koopjes.