Radio 1 staat stil bij eerste verjaardag dood Luc De Vos

Zondag is het precies een jaar geleden dat Luc De Vos stierf. Radio 1 brengt dit weekend hulde aan de betreurde zanger, onder meer met een bijzondere versie van "Mia".
BELGA/MAETERLINCK

Tijdens de voorbije Radio 1 Sessies hebben Bart Peeters, Tourist LeMC, Stef Kamil Carlens, Spinvis De Jeugd Van Tegenwoordig, Wannes Capelle en Henny Vrienten hun eigen versie van "Mia" van Gorki ingezongen. Radio 1 heeft deze versies in één filmpje samengebracht (zie onder) naar aanleiding van de eerste verjaardag van de dood van De Vos.

Het bijzondere levensverhaal van dit nummer komt morgen van 14 uur tot 15 uur aan bod in "Allez allez". Zondag laat "Bar du matin" De Vos zelf aan het woord. Op 22 oktober 2013 schreef hij een radiodagboek voor het programma "Nieuwe feiten". Die dag was hij naar een rechtstreekse uitzending van Ruth Joos geweest in het kader van de actie "Schrijver zkt. zanger". Het werd een radiodocument om te koesteren.