Rome bant nepgladiatoren uit het straatbeeld

Mocht u een van de komende maanden een trip naar Rome willen maken, hou er dan rekening mee dat een foto met een gladiator of centurion in de buurt van het Colosseum of andere bezienswaardigheid uit de Oudheid u niet langer gegund is. Nepgladiatoren met hun plastieken helmen, schilden en zwaarden worden immers uit het straatbeeld verbannen. Dat heeft het stadsbestuur zopas beslist, met het oog op het Katholieke Heilige Jaar dat op 8 december start.

Het stadsbestuur neemt vooral aanstoot aan de woekerprijzen die deze "acteurs" durven vragen om een foto te mogen nemen. Bovendien heeft de concurrentie tussen de nepgladiatoren al tot incidenten geleid waarbij de politie tussenbeide moest komen.

Naast de nepgladiatoren gaat het stadsbestuur ook verkopers aanpakken die te agressief hun waren aan de man proberen te brengen, eigenaars van riksja’s en verkopers van tickets met een riante toeslag om zo lange wachtrijen te vermijden.

Naar aanleiding van het Katholieke Heilige Jaar -dit jaar wordt een speciale editie omdat 50 jaar geleden het Tweede Vaticaans Concilie eindigde- worden "miljoenen pelgrims verwacht" in de Italiaanse hoofdstad, aldus BBC.

lees ook