Verschillende landen passen reisadvies voor België aan

Verschillende landen hebben hun reisadvies voor België weer aangepast, nu het OCAD het dreigingsniveau voor Brussel weer heeft verlaagd. In het algemeen wordt niet langer opgeroepen om mensenmassa's te vermijden, maar wel alert te blijven.

De Nederlandse Rijksoverheid wijst er op zijn website op dat het dreigingsniveau in Brussel van het hoogste naar het op een na hoogste is teruggebracht. "Het blijft van belang alert te zijn net als in heel België", klinkt het.

Ook het Verenigd Koninkrijk waarschuwt ervoor "alert en waakzaam" te zijn. Eenzelfde boodschap van de Duitse overheid. Die blijft wel waarschuwen om grotere mensenmassa's te vermijden.

De ambassade van de VS in Brussel, die gisteren gesloten was door Thanksgiving, heeft haar reisadvies nog niet aangepast sinds 24 november en spreekt nog van een dreigingsniveau 4. Ook het reisadvies van Frankrijk voor België is sindsdien niet aangepast.