Zes kinderen van vluchtelingen verdronken voor de Turkse kust

Tussen Turkije en de Griekse eilanden zijn zeker zes kinderen verdronken door schipbreuk. Vier van hen kwamen om toen de rubberboot waarop ze zaten, zonk voor de kust van Lesbos. Twee kinderen verdronken in een andere boot die kapseisde voor de kust van Bodrum.
ROPI
archieffoto

Op de rubberboot die naar Lesbos voer, zaten 55 mensen uit Syrië en Afghanistan. Toen de boot zonk konden 51 mensen worden gered. 4 kinderen overleefden het niet. 

Op de andere boot met bestemming Kos zaten 17 mensen. Toen de boot kapseisde, verdronken er 2 kinderen. De andere 15 inzittenden konden wel worden gered.

Sinds begin dit jaar hebben meer dan 650.000 migranten, het merendeel afkomstig uit Syrië, geprobeerd om via de Turkse kust Griekenland te bereiken. Zo hopen ze voet aan wal te krijgen in Europa. Meer dan 500 mensen, onder wie veel kinderen, overleefden de overtocht niet, blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie.