"Top gear" in mei opnieuw op de Britse televisie

De Britse televisiepresentator Chris Evans heeft in het BBC-programma "Saturday kitchen" aangekondigd dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het autoprogramma "Top gear" op 5 mei wordt uitgezonden.

Chris Evans werd eerder dit jaar aangesteld als opvolger van Jeremy Clarkson bij "Top gear". De flamboyante Clarkson werd ontslagen door de BBC omdat hij op de set een producer had geslagen.

Na het ontslag van Clarkson beslisten zijn copresentatoren om ook op te stappen. Ze gaan samen een autoprogramma maken voor de het Amerikaanse webbedrijf Amazon.

Chris Evans werd na het vertrek van Clarkson aangesteld als opvolger van Clarkson bij "Top gear". Het is niet bekend of Evans als presentator zal bijgestaan worden door andere (gast)presentatoren. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal op 5 mei uitgezonden worden.