Familie vraagt aan voortvluchtige Abrini om zich over te geven

De familie van de voortvluchtige terreurverdachte Mohamed Abrini vraagt hem om zich over te geven aan de politie. Dat zeggen ze in een videoboodschap aan de Amerikaanse zender ABC News. "We steunen je en weten dat je onschuldig bent."

Aan het Amerikaanse ABC News zeggen zowel de moeder als de verloofde van Abrini dat ze geloven in zijn onschuld maar dat hij zich moet overgeven aan de politie. Van Mohamed Abrini ontbreekt sinds de aanslagen in Parijs ieder spoor.

"Mijn zoon is helemaal niet zo gevaarlijk als gezegd wordt op de televisie", zegt zijn moeder in een anonieme getuigenis. En tegen Abrini: "Geef jezelf aan en kom naar huis. Want ik eet en slaap niet meer."

Ook zijn verloofde roept Abrini op om naar de politie te stappen. "We steunen je en we weten dat je niet schuldig bent", zo klinkt het. "Vergeet niet dat je een hele familie hebt die om je geeft. We zullen je niet laten vallen. We zullen je niet teleurstellen."

Zijn verloofde denkt dat Abrini mogelijk beïnvloed werd, maar volgens haar is Abrini niet gevaarlijk en is hij geen moordenaar.

Tweede voortvluchtige terreurverdachte

Eerder deze week werd duidelijk dat de politie naast de voortvluchtige Salah Abdeslam ook naar de 30-jarige Abrini zoekt. Hij is twee dagen voor de aanslagen samen met Abdeslam gezien in een tankstation langs de autosnelweg in de richting van Parijs. De twee zaten samen in de Renault Clio die bij de aanslagen in Parijs werd gebruikt.

Zowel tegen Abrini als tegen Abdeslam is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Volgens dat internationaal aanhoudingsbevel zijn zowel Abrini als Abdeslam "gevaarlijk en waarschijnlijk gewapend".