Jambon: "Er is een probleem met radicalisering binnen de MIVB"

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is er wel degelijk een probleem van radicalisering bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat zei hij tijdens een interview met de RTBF.

Volgens de krant De Tijd ontsloeg de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB/STIB enkele werknemers omdat ze "als extremistische moslimactivisten een gevaar vormen". VRT Nieuws kreeg het nieuws niet bevestigd, maar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat er wel degelijk een probleem van radicalisering is binnen het bedrijf. Dat zei hij in een interview met de Franstalige collega's van de RTBF. Het nieuws van de ontslagen werknemers heeft hij wel via de pers vernomen en dus niet via zijn departement.

Jambon: "Maar het is duidelijk dat er in bedrijven zoals de MIVB problemen zijn met radicalisering en extremisme. We moeten daar aandacht voor zijn. Het is dus goed dat ze binnen het bedrijf maatregelen genomen hebben."

Bij de MIVB wordt geen commentaar gegeven.