208 arrestaties bij rellen tussen politie en manifestanten in Parijs

Bij de rellen tussen de ordetroepen en manifestanten op de Place de la République in Parijs zijn 208 arrestaties verricht. 174 mensen zitten achter de tralies. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve laten weten. De betogers waren afgezakt naar Parijs, in de marge van de belangrijke klimaattop die morgen van start gaat.

Cazeneuve keurde het geweld af van sommige manifestanten, die de ordetroepen onder meer met petanqueballen bekogelden. "We mogen geen amalgaam maken tussen manifestanten van goede wil en groepen die "onaanvaardbaar geweld" hebben gepleegd", zei de binnenlandminister.

Ook president François Hollande sprak over schandalige acties. "We weten dat er verstorende elementen waren die niets te zien hebben met de verdedigers van het milieu of degene die willen dat de (klimaat)conferentie slaagt. Het zijn mensen die er alleen op uit zijn om incidenten te creëren."