"Probleem controle adressen niet alleen in Molenbeek"

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) zegt dat er niet alleen in Molenbeek problemen zijn met de controle van adressen. Het probleem is ruimer, zei hij in "De zevende dag". "Het loopt in verschillende politiezones, in verschillende gemeenten verkeerd."

Omdat de adressen van vermeende geradicaliseerden in het verleden te weinig zijn gecontroleerd, kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gisteren aan dat federale ambtenaren de administratie van Molenbeek gaan bijspringen.

Het probleem is ruimer dan enkel maar Molenbeek, zegt Hans Bonte."Het loopt in verschillende politiezones, in verschillende gemeenten verkeerd."

Bonte prijst de foreign fighters-richtlijn, die begin dit jaar werd genomen. Die schrijft lokale besturen voor wat ze moeten doen als geradicaliseerde mensen op hun grondgebied verblijven. Die is echter niet overal even goed toegepast.

"Wetten is één zaak, maar zorg ervoor dat die overal goed toegepast worden. Als Vilvoorde zijn werk goed doet, als Mechelen zijn werk goed doet, maar in Brussel doet men het niet, dan heb je inzake veiligheid weinig gedaan, hé?"