Adele breekt alle records in de VS en het VK

Het loopt wereldwijd storm voor het derde studioalbum van de Britse zangeres Adele. De voorbije week werden er 3,38 miljoen stuks van "25" verkocht in de VS. In Groot-Brittannië ging het album 800.000 keer over de toonbank. Dat zijn recordcijfers.

Er staat geen maat op het verkoopsucces van "25" van Adele. Het album brak de voorbije week de verkooprecords in de VS en het VK.

In Amerika ging het album 3,38 miljoen keer over de toonbank in een week tijd. Dat is bijna een miljoen stuks meer dan de 2,41 miljoen exemplaren die 'N Sync verkocht van "No strings attached" in 2000.

Ook in het Verenigd Koninkrijk breekt Adele alle records. "Geen enkel album werd meer dan 800.000 keer aangekocht op een week tijd", meldt Martin Talbot van het Britse Offical Charts Company. Er werden 800.307 stuks van "25" verkocht in het VK. Het vorige record stond op naam van Oasis. "Be here now" werd in 1997 696.000 keer verkocht in een week tijd.

"25" is het derde studioalbum van Adele. De 26-jarige zangeres bracht eerder "19" en "21" uit. De albumtitels verwijzen naar de leeftijd van de zangeres. Adele heeft intussen aangekondigd dat haar volgende album een andere titel zal krijgen dan een cijfer.