Belgische film "Keeper" gelauwerd in Turijn

De langspeelfilm "Keeper" van de Belgische regisseur Guillaume Senez heeft de prijs voor de beste film gewonnen op het Filmfestival van Turijn. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.

De Franstalige Belgische film "Keeper" van Guillaume Senez is aan een succesvol parcours langs verschillende festivals bezig. Dit weekend werd de film gelauwerd met de prijs voor beste film op het Filmfestival van Turijn in Italië.

De voorbije weken werd de film ook gelauwerd in Namen, Hamburg, Locarno en Warschau. "Keeper" vertelt het verhaal van twee tieners die geconfronteerd worden met een tienerzwangerschap. De jongen wil er alles aan doen om het kind te houden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Kacey Mottet-Klein en Galatea Bellugi. Sam Louwyck heeft ook een rol in de film.

"Keeper" verschijnt op 9 maart in de Belgische bioscopen. De film kwam tot stand met de steun van het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles en de RTBF.