Geen arrestaties bij nieuwe huiszoekingen in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Molenbeek zijn er opnieuw huiszoekingen geweest in het milieu van mogelijke terroristen. Er vloog een helikopter boven het gebied en er waren ook een combi en een zware politiewagen ter plaatse. De huiszoekingen zijn afgelopen zonder resultaat.

De afgelopen uren is er één huiszoeking geweest in het oosten van Molenbeek, niet zo ver van het kanaal en van de Ninoofse Poort. De collega's van "Het Journaal" hebben daar een politiecombi en een zware auto met gemaskerde politiemannen zien wegrijden.

Er was ook een huiszoeking in de Onafhankelijkheidsstraat in Molenbeek. De burgemeester van de gemeente, Françoise Schepmans, en het federale parket bevestigen dat er huiszoekingen waren.

De politie was blijkbaar op zoek naar Salah Abdeslam, de voortvluchtige dader van de aanslagen in Parijs. Dat heeft het federaal parket intussen bevestigd. Er waren aanwijzingen dat Abdeslam in Molenbeek was, maar de man is niet gevonden, er is niemand gearresteerd. Abdeslam is al ruim twee weken op de vlucht.