Opnieuw groot gevecht in asielcentrum in Berlijn

In een asielcentrum in Berlijn is opnieuw een massagevecht uitgebroken, dit keer op de voormalige luchthaven Tempelhof waar in twee hangars 1.200 vluchtelingen opgevangen worden. Verschillende mensen werden opgepakt.
Een hangar op Tempelhof ingericht om asielzoekers op te vangen.

De ongeregeldheden deden zich voor op het moment van de maaltijd. Bij het gevecht raakten honderden mensen betrokken.

Gisteravond zat het er al bovenhands op in een asielcentrum in de Berlijnse wijk Spandau, waar migranten mekaar onder meer te lijf gingen met brandblusapparaten. Er werd met zitbanken gegooid, en ramen werden aan diggelen geslagen. Verschillende asielzoekers raakten gewond, en ongeveer de helft van de duizend bewoners van het asielcentrum moest ontzet worden.

In de Duitse opvangcentra komt het vaak tot opstootjes. Waarnemers wijten die aan etnische conflicten of de overbevolking in de centra.