Snelste trappenloper bedwingt 30 verdiepingen van Brusselse Sheraton in minder dan 2 minuten

In Brussel vond vanmorgen de Stair Climbing Race voor Unicef plaats, een trappenloop naar de top van het Sheraton-hotel. Er waren dit jaar 162 deelnemers. De snelste mannelijke loper deed over de 30 verdiepingen 1 minuut en 54 seconden. De snelste vrouw overwon de 466 treden in 3 minuten en 11 seconden.

De Stair Climbing Race is niet alleen een sportieve uitdaging, het is ook een liefdadigheidsactie. Het inschrijvingsgeld van 18 euro per deelnemer gaat naar de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef, die het gebruikt voor projecten rond zuiver drinkwater en sanitaire watervoorzieningen in Afrika en het Midden-Oosten. Unicef-ambassadeur en televisiecoryfee Tom Waes was ook aanwezig. Hij stond aanvankelijk op de deelnemerslijst. Maar een mountainbike-ongeval met gekneusde ribben en schouder tot gevolg stak daar een stokje voor.

De Stair Climbing Race is één van de projecten waarbij de Starwood-hotels, waartoe het Sheraton toe behoort, Unicef steunen. De gasten van de 370 hotels wereldwijd kunnen via Check Out For Children tijdens hun verblijf ook minstens 1 dollar of euro aan hun rekening toevoegen. De voorbije 20 jaar werd zo al bij 35 miljoen dollar ingezameld, waarmee 4,5 miljoen kinderen in 40 landen geholpen konden worden. Tussen 2012 en 2015 kon Unicef bijvoorbeeld 460.000 Syrische kinderen hulp verlenen via het initiatief.