KBC verlaagt rente op spaarboekjes nog meer

De grootbank KBC heeft de rente op spaarrekeningen gehalveerd van 0,10% naar 0,05%. De getrouwheidspremie van 0,10% blijft ongewijzigd. De rente zou later op de week nog meer onder druk kunnen komen.
BELGA/WARNAND

Door de verlaging zakt de totale opbrengst voor spaarrekeningen bij KBC naar 0,15% en dat is nog maar eens een laagterecord. Dat is niet zo veel boven het wettelijke minimum dat een spaarrekening in ons land moet opbrengen, namelijk 0,11%

KBC heeft nu de laagste rente van het land, maar wellicht zullen de andere banken spoedig volgen. KBC verwijst overigens naar het algehele renteklimaat.

Nog deze week zou de Europese Centrale Bank (ECB) maatregelen aankondigen om de Europese economie te stimuleren. Dat zal wellicht de rente nog meer onder druk zetten, al is de bodem natuurlijk wel in zicht.

Meest gelezen