Pirelli anno 2016: sterkte haalt het van bloot

Bloedmooie deernes zonder kleren sierden jarenlang de Pirelli-kalender, maar in 2016 gooien de kalendermakers het over een andere boeg. Niet langer naakte vrouwen, maar sterke vrouwen zullen heersen van januari tot en met december.

In 2016 zullen onder meer de 82-jarige Yoko Ono en de 68-jarige Patti Smith te zien zijn. Ook tennisster Serena Williams, model Natalia Vodianova en stand-upcomedian Amy Schumer krijgen een plaats op de kalender.

Voor fotografe Annie Leibovitz was het een andere manier van werken. Zij maakte ook de foto's voor de kalender van het jaar 2000, toen de dames nog amper kleren om het lijf hadden. "Ik moet zeggen dat het toen een stuk eenvoudiger was om foto's te maken dan dat nu het geval is", zegt de fotografe in de Amerikaanse pers.

De allereerste Pirelli-kalender zag in 1964 het levenslicht. Op zowel de omslag van de kalender als de maanden zelf waren de naakte deernes heer en meester. Van de exclusieve kalender worden doorgaans 20.000 exemplaren gemaakt. Voor veel mannen was het dan ook een hebbeding.

Vorig jaar gooide Pirelli een eerste keer hoge ogen toen een volslank model werd opgenomen in de reeks. Een eerste stap in een nieuwe richting, blijkt nu.

Meest gelezen