Goede punten voor transparantie bij Defensie

Ons leger is vrij transparant en de kans dat op grootschalige corruptie is klein. Dat blijkt uit de anticorruptie-index van Transparency International, een ngo die corruptie in beeld brengt.

Ons leger doet het lang niet slecht in vergelijking met andere legers als het aankomt op transparantie. Ons land is zelfs een van de betere leerlingen. Niet onbelangrijk aangezien de komende jaren voor vele miljarden zal worden geïnvesteerd in militair materieel. Bovendien liep dat het in het verleden, bijvoorbeeld met de aankoop van de Agusta-helikopters wel eens grondig fout.

Minpunten zijn dat Defensie toch meer informatie over grote aanbestedingen openbaar moet maken en ook de rol van commerciële tussenpersonen bij grote contracten moet duidelijker worden omschreven. Maar al bij al een goed rapport dus.

Meest gelezen