Twee nieuwe terreurverdachten aanslagen Parijs blijven in cel

De twee nieuwe terreurverdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brussel vandaag beslist. De twee mannen werden afgelopen zondag al opgepakt, maar het nieuws is nu pas bekend en bevestigd aan VRT Nieuws.

Het gaat om een Fransman van 20 die dit jaar al twee keer geprobeerd heeft om naar Syrië te vertrekken. Hij is zondagochtend vroeg opgepakt op de luchthaven van Zaventem toen hij op het vliegtuig naar Marokko wilde stappen. Het is niet zeker of hij wilde vluchten of opnieuw naar Syrië probeerde te gaan. De man is een kennis van Bilal Hadfi, die zichzelf op 13 november opblies aan het Stade de France.

De tweede man werd zondagochtend opgepakt bij huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek en Jette. Het is een 28-jarige Belg van Afrikaanse origine. Hij is opgepakt in zijn huis in Sint-Jans-Molenbeek.

Beide mannen zijn vanochtend voor de raadkamer verschenen. Daar is beslist dat ze in de cel moeten blijven.

In totaal zitten er in dit dossier al 8 terreurverdachten in de cel. De twee mannen die gisteren zijn meegenomen voor verhoor zijn intussen vrijgelaten.

Meest gelezen