Els Keytsman wordt nieuwe topvrouw Interfederaal Gelijkekansencentrum

Els Keytsman, de directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, komt aan het hoofd van het Interfederaal Gelijkekansencentrum, vroeger bekend als het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Samen met Patrick Charlier vormt ze de nieuwe codirectie, in opvolging van Jozef De Witte.

De 43-jarige Keytsman studeerde bedrijfsmanagement en toegepaste economische wetenschappen. Na een doortocht op de groene kabinetten van Magda Aelvoet, Jef Tavernier en Adelheid Byttebier werd ze beleidsmedewerker voor Groen en bleef ze gemeenteraadslid in Aalst tot 2008. Tussen 2008 en 2010 was Keytsman diensthoofd van de politieke dienst van de Oxfam-Wereldwinkels vzw, waarna ze directeur werd van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Het Centrum speelt een erg belangrijke rol in het bestrijden van discriminatie en bevorderen van gelijke kansen voor iedereen in ons land", reageert ze op haar aanstelling. "In het huidige maatschappelijke klimaat is de opdracht van het Centrum relevanter dan ooit."

Codirecteur Charlier, sinds 2013 adjunct-directeur van het Centrum, kijkt ernaar uit om samen te werken met Keytsman. "Door haar inzet voor gelijke kansen en haar ervaring zal ze mee de rol van het Centrum in de samenleving versterken. De inzet is hoog. De samenleving moet inclusiever worden. Gelijke deelname door iedereen moet verzekerd worden", zegt hij.

Meest gelezen