Personage Peggy verdwijnt uit "Thuis"

Het personage Peggy verdwijnt uit "Thuis". Actrice Sally-Jane Van Horenbeeck was al van in het begin, in 1995, in de Eén-soap te zien, maar zal nu uit de serie verdwijnen.
© VRT

De makers hebben gekozen om de verhaallijn van Peggy on hold te zetten. In de loop van 2016 zullen Eén en Sally-Jane Van Horenbeeck hun professionele samenwerking bij "Thuis" stopzetten.

"Ik ga het natuurlijk missen", zegt Van Horenbeeck, "en uiteraard vind ik het jammer dat het stopt. Maar het geeft tegelijk de mogelijkheden als actrice om net die dingen te doen waarvoor ik de afgelopen jaren de tijd niet had. Ik ga nog keihard genieten van de momenten samen met de collega’s, zowel voor als achter de schermen."

"Het is nooit leuk om afscheid te nemen, maar dat hoort jammer genoeg bij een langlopende reeks als "Thuis", reageert producer Hans Roggen. "Dat onze professionele wegen nu uit elkaar lopen, is het gevolg van verhaalwendingen. Af en toe neem je als maker afscheid van personages om andere richtingen in te slaan. Kiezen is in dit geval ook verliezen."

Hoe en wanneer Peggy uit de soap verdwijnt, is op dit moment nog niet bekend.

Peggy is de dochter van Rosa Verbeeck (Annick Segal) en Frank Bomans (Pol Goossen). Na een job op een cruiseschip en een verblijf in Canada, keert ze terug naar België wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is. Ze staat haar dochter Sandrine af. Het meisje wordt geadopteerd door dokter Ann (Monika Van Lierde).

Na een carjacking wordt Peggy blind. Haar huwelijk met Peter loopt spaak. Ze ziet het niet meer zitten en onderneemt een zelfmoordpoging. In een ultieme wraakactie tegenover Peter en Femke probeert ze hun zoon Lucas te ontvoeren.

Na een geslaagde oogoperatie kan Peggy opnieuw zien. Nieuw liefdesgeluk vindt ze bij Renzo, de zoon van Nancy.

Meest gelezen