"De grofste en lompste opmerkingen werden naar me gesnauwd"

Qua nonsens kon het tellen, het antwoord van Miss Teen South Carolina, Caitlin Upton, in 2007 op de vraag hoe het komt dat slechts 20 procent van de Amerikanen de Verenigde Staten op een wereldkaart kunnen aanduiden. De toen 18-jarige schoonheidskoningin werd het voorwerp van spot, toen het filmpje met haar antwoord viraal ging en intussen meer dan 63 miljoen keer bekeken werd. Die "internetroem" was moeilijk om dragen, zo vertelde ze aan New York Magazine.

Uptons vreemde antwoord luidde: "Ik geloof persoonlijk dat Amerikanen uit de VS niet in staat zijn dat te doen, omdat sommigen daarbuiten in ons land geen kaarten hebben en ik geloof dat onze opvoeding zoals in Zuid-Afrika en Irak en overal dus, en ik geloof erin dat het zou moeten, onze opvoeding hier in de VS zou de VS moeten helpen, zou Zuid-Afrika, Irak en andere Aziatische landen moeten helpen, zodat we een toekomst voor onze kinderen kunnen opbouwen."

"Ze herkennen me nu niet meer"

Het kwam haar duur te staan: "Ik heb een pak goede vrienden verloren, vrienden die ik al van kindsbeen kende, met wie ik voetbal speelde. Op een feestje werd ik door een volledig baseballteam omsingeld, waarvan de spelers de grofste en lompste opmerkingen naar me snauwden. Mijn ouders hebben ooit een brief in de postbus gekregen waarin stond dat ik uiteindelijk door mieren zou worden opgepeuzeld, dat ik zou sterven door mijn dwaasheid. Zulke dingen overkwamen me de eerste 2 jaar na die verkiezingsdeelname."

"Dit is de eerste keer dat ik er zo over kan praten. Het was afschuwelijk, elke dag, 2 jaar lang."

"Het was een erg depressieve periode in mijn leven. Maar ik hield dat allemaal verborgen, besprak het enkel met degenen die ik vertrouwde. Ik heb erg donkere momenten gehad. Gelukkig kon ik terugvallen op mijn familie en een paar héél goede vrienden. Alhoewel, tegen mijn vader heb ik die dingen nooit gezegd."

"De laatste jaren gaat het beter, omdat ik mijn haar bruin geverfd heb. Ze herkennen me niet meer als het meisje dat aan die verkiezing deelgenomen heeft."

lees ook