"Geef deze vrouw een Oscar!"

"Een heroïsch rechtstreeks verslag" Zo wordt de live-interventie van RTE-nieuwsjournaliste Teresa Mannion omschreven, toen ze eergisteren verslag uitbracht van de het stormachtige weer en de gevolgen daarvan vanuit Salthill, Ierland. Dat heroïsche scherpte ze vooral aan door de kijkers vol overgave te wijzen op de gevaren van de stormen. Ze smeekte hen bijna om geen risico’s te nemen op de verraderlijke wegen en zeker niet te gaan zwemmen in de zee. Het woord "drama" was nooit ver weg en op sociale media groeide ze uit tot een ster. En een remix kon natuurlijk niet achterwege blijven.

"Ik zat in zo’n rare luchtbel die me van hier naar daar deed zwiepen, en hoopte dat de kijkers zouden horen wat ik te zeggen had. Maar goed, dat maakt deel uit van de job", reageerde Mannion, "En dat de reacties zo massaal zijn, daar word ik nu door weggeblazen."

En de reacties waren massaal, zelfs zo dat diverse nieuwsmedia concludeerden van: "Twitter exploded." Een selectie:

Mannions interventie maakte het intussen ook tot remix:

lees ook