"Maar wij zijn het die moeten puinruimen"

Twee idioten die tijdens het hoogtepunt van een storm plezier maken door in de woelige zee te springen. Dit is zowat de teneur op meerdere nieuwswebsites wereldwijd bij het zien van de beelden die Cathal Davin op Facebook publiceerde "om de domheid van deze jongeren in de schijnwerpers te zetten". Het filmpje werd daar intussen meer dan 1 miljoen keer bekeken en meer dan 12.000 keer gedeeld.

Op het filmpje zijn 3 jongeren te zien, van wie er 2 vanop een steiger het water inspringen, terwijl de golven ruw zijn en de wind hevig waait. De beelden zijn gemaakt in Galway. Reacties op sociale media zijn vrijwel ronduit negatief.

Ook de Ierse kustwacht kan alvast niet lachen met dergelijk gedrag, zo werd verteld aan nieuwswebsite Irish Times: "Dit is niet de enige video van jonge kerels die onverantwoorde dingen doen tijdens deze storm en waarmee ze dan ook nog eens internationale erkenning krijgen."

"Plezier hebben mag, maar hou er rekening mee dat indien zo’n avontuur fout afloopt, het de kustwacht is die zichzelf in gevaar moet brengen om het puin op te ruimen."

lees ook