Artsen Zonder Grenzen lanceert vluchtelingencampagne

Artsen Zonder Grenzen lanceert de campagne "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje". Met tv-spots, affiches en een onlinecampagne wil de organisatie geld inzamelen voor haar projecten ter ondersteuning van vluchtelingen.

Met getuigenissen van vluchtelingen en medewerkers probeert Artsen Zonder Grenzen op haar website de vluchtelingenproblematiek dichter bij de mensen te brengen. "We moeten stoppen met praten in cijfers als we het hebben over migranten en vluchtelingen. Het zijn in de eerste plaats mensen die geen andere uitweg zien dan te vluchten en op zoek zijn naar veiligheid en bescherming", zegt voorzitter Meinie Nicolai.

Artsen Zonder Grenzen probeert mensen te helpen in hun land van herkomst en op hun tocht naar Europa. Voor de vluchtelingencrisis voorzag ze dit jaar een budget van 31,5 miljoen. De naam van de campagne is een verwijzing naar haar reddingsacties op de Middellandse Zee, waardoor dit jaar al 18.500 mensen gered werden. Daarnaast stuurde de organisatie al 535 medewerkers uit om vluchtelingen en migranten te helpen op de kusten van Griekenland en Italië, in de Balkan en andere plaatsen in Europa. Ook werd logistieke ondersteuning gegeven aan de partners in België die de pre-opvangcrisis proberen te verlichten.

De campagne loopt tot 28 december 2015. Giften kunnen overgemaakt worden aan Artsen Zonder Grenzen op het rekeningnummer BE73 0000 0000 6060 of via www.azg.be.