Beelden van IS teruggevonden op gsm messentrekker Londen

De Britse politie heeft beelden van terreurgroep IS teruggevonden op de gsm van de man die vorige zaterdag verschillende mensen aanviel in de Londense metro. Dat meldt het Britse parket. De dader verscheen vandaag voor de rechter.

Wat er precies op de beelden te zien is en wie ze gemaakt heeft, is nog niet duidelijk. In elk geval worden ze geassocieerd met IS. Daarnaast waren er ook beelden van de aanslagen in Parijs en foto's van een oefening van de Britse politie.

Bij de mesaanval in het metrostation raakte een 56-jarige man zwaargewond. De Britse autoriteiten beschouwen het als een "terroristisch incident". Zo zou de man "Dit is voor Syrië" hebben geroepen tijdens zijn aanval.

De 29-jarige dader is vandaag voor de rechter in Londen verschenen, nadat hij door de antiterreurinstanties is vervolgd voor poging tot moord. In de rechtbank bevestigde hij enkel zijn naam, leeftijd en adres.