Bono: "We zijn allemaal Parisiens"

De Ierse groep U2 heeft gisteravond opgetreden in Parijs. Het concert stond eigenlijk gepland op 14 november, de dag na de aanslagen, maar werd toen uitgesteld. Bono riep "Vive la France" toen hij het podium opkwam en noemde Parijs het symbool van de vrijheid.

"Bonsoir Paris", steekt frontman Bono van wal. "Het voelt alsof de hele wereld in Parijs is. Ce soir nous sommes tous des Parisiens, vanavond zijn we allemaal Parijzenaars. Als je van de vrijheid houdt, is Parijs je thuisstad." Tijdens het concert komt de zanger regelmatig terug op de recente terreurdaad in de stad. "Verlies is als een wonde die nooit helemaal geneest", zegt hij erover. "We hopen jullie een beetje te kunnen bijstaan."

Tijdens het nummer "In the name of love" werden de namen van 130 slachtoffers van de aanslagen in Parijs op een groot scherm geprojecteerd. Later, tijdens de bisnummers droeg de filantropische frontman de Franse vlag rond zijn schouders en zong hij een versie van "Ne me quitte pas" van Jacques Brel. Eagles of Death Metal, de band die aan het spelen was tijdens de aanslag op concertzaal Bataclan, zou normaal samen met U2 spelen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

"Als je van vrijheid houdt, dan is Parijs je thuisstad"