Deze drie dames presenteren Music For Life

Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Eva De Roo presenteren de tiende Music For Life. Het is voor het eerst dat de benefietactie van Studio Brussel enkel door vrouwen wordt gepresenteerd. Op de laatste dag zal het radioprogramma "De Warmste Radio" op bijna alle VRT-radionetten te horen zijn. Editors mag de concertreeks in The Flame openen.

Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, organiseert Studio Brussel de tiende editie van de inzamelactie Music For Life. Net als de voorbije twee edities bepalen de deelnemers zelf welk goed doel ze ondersteunen onder het motto: "Iedereen zorgt voor iedereen". Siska, Linde en Eva gaan een week lang live radio maken vanop De Schorre in Boom.

Mensen kunnen zoals elk jaar verzoekplaten aanvragen en daarmee meer dan duizend goede doelen steunen. Als apotheose is er op 24 december de "Warmste Radio", een radioprogramma van 9 tot 18 uur dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd door radiostemmen van de vier zenders.

Zo zakken Ayco Duyster en Jan Hautekiet (Radio 1), Peter Verhulst en Kim Debrie (Radio 2) en Karolien Debecker en Peter Van de Veire (MNM) op 24 december af naar Boom om er samen met Siska, Linde en Eva negen uur radio te maken. Elk uur presenteert een ander, onuitgegeven duo.

Op de website dewarmsteweek.be kunnen deelnemers hun actie in het kader van Music For Life registreren. Nieuw dit jaar is de Warmathon. In vijf Vlaamse steden worden tijdens De Warmste Week van Music For Life loopevenementen georganiseerd. Bekende meters en peters roepen per stad op om zoveel mogelijk rondjes te lopen.

Concerten in The Flame

Editors mag de concertreeks in The Flame openen. In de concerttent op het terrein van De Schorre in Boom speelt elke avond een groep voor het goede doel. Tickets voor de concerten kosten 20 euro en zijn vanaf morgen te koop via de website van Studio Brussel.

  • 18/12: Editors speelt ten voordele van Oxfam
  • 19/12: Balthazar speelt ten voordele van Vluchtenlingenwerk Vlaanderen
  • 20/12: Black Box Revelation + special guest Arno spelen ten voordele van Poverello
  • 21/12: De Jeugd van Tegenwoordig + special guests Selah Sue en Jebroer spelen ten voordele van Nasci vzw
  • 22/12: Sigma Live speelt ten voordele van Intro vzw
  • 23/12: Dotan speelt ten voordele van SOS Kinderdorpen