Het Davidsfonds stoot eigen boekenuitgeverij af

Cultuurorganisatie Davidsfonds stopt vanaf volgend jaar met het uitgeven en verkopen van boeken in eigen beheer. Dat meldt de organisatie in een persbericht. De uitgeefactiviteiten worden verkocht aan de mediagroep WPG.

Een opmerkelijke beslissing bij het Davidsfonds: vanaf 1 januari komt hun uitgeverij in handen van WPG Uitgevers en stopt de cultuurorganisatie dus met het zelf uitgeven van boeken. De merknamen "Davidsfonds" en "Infodok" blijven wel bestaan en ook de huidige medewerkers kunnen in de uitgeverij aan de slag blijven. Alle bestaande afspraken met auteurs en leveranciers blijven behouden.

De focus van het Davidsfonds zal opnieuw op het socioculturele werk komen. "We verlaten het boek niet, maar creëren door deze samenwerking ruimte voor diversiteit in titels, naast het behoud van de traditionele sterkhouders", meldt Tine Verhelst, algemeen directeur van het Davidsfonds in een persbericht. "Door deze samenwerking is de toekomst verzekerd." WPG Uitgevers ziet in de samenwerking het positieve signaal dat er wel degelijk nog een toekomst is voor het boek in Vlaanderen.