Minstens twee doden bij overstromingen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn bij de zware storm en de overstromingen al minstens twee mensen om het leven gekomen. Het lijk van een bejaarde man werd in de rivier de Kent in Cumbria County in het noordwesten van Engeland gevonden. Zaterdag was al een eerste slachtoffer van het onweer gemeld. Een windstoot had in Londen een 90-jarige tegen een voorbijrijdende bus geduwd.

In Cumbria stonden volgens schattingen van de politie tussen 5.000 en 6.500 huizen onder water. Op vele plaatsen stond het water tot op heuphoogte in de straten, bewoners werden met bootjes in veiligheid gebracht. De hulpverleners krijgen hulp van het leger. Enkele ziekenhuizen en scholen bleven gesloten, wegen en treinverbindingen werden door overstromingen of grondverschuivingen onderbroken.

Vooral grote delen van Schotland, Noord-Engeland en Wales zijn getroffen door de storm Desmond, die vrijdag kwam opzetten. Het wassende water trok maandag op vele plaatsen terug, maar honderden gezinnen bleven zonder stroom zitten.

De Britse premier David Cameron bracht vandaag een bezoek aan de overstroomde gebieden in het noorden.