Pamela Anderson verdedigt de dieren tijdens bezoek aan Kremlin

Pamela Anderson heeft een bezoek gebracht aan het Kremlin, het machtscentrum van Rusland in de hoofdstad Moskou. De Canadese actrice nam de gelegenheid te baat om dierenwelzijn aan te kaarten. "Rusland kan de harten en geesten in het Westen veroveren door dierenrechten te verdedigen."

Anderson is vandaag ontvangen in het Kremlin door het hoofd van de presidentiële administratie Sergej Ivanov. Ze kreeg onder meer een rondleiding in het machtscomplex en sprak nadien de pers toe in aanwezigheid van Ivanov.

In die toespraak trok ze een opvallende parallel tussen de gespannen relatie tussen Rusland en het Westen en dierenwelzijn. "Ik denk dat Rusland de harten en geesten in het Westen kan veroveren als het een leidende rol aanneemt in het verdedigen van dieren in het wild en van dierenrechten", zei ze. "Rusland heeft bewezen een land te zijn dat niet bang is verregaande maatregelen te nemen als dat nodig is."

Voorts riep ze Rusland op de jacht op zeehondenpups te verbieden, evenals het houden van orka's in aquaria.

"Voor mij is dit een ongewone en interessante ontmoeting", zei Ivanov. "Ik kan discussiëren met een mooie vrouw over problemen in verband met de bescherming van wilde dieren en heel mooie dieren." Als beloning benoemde hij Anderson tot meter van een 4-jarig luipaard. Dat krijgt de toepasselijke naam Pamela.

Al jaren zet Anderson zich in voor dierenrechten. Zo steunde ze meermaals campagnes tegen bont, een product waar veel Russen dol op zijn.