Privévliegtuig uit België onderschept boven Parijs

Een privévliegtuig vertrokken uit Antwerpen, is vanochtend omstreeks 9.00 uur onderschept door een gevechtsvliegtuig van de Franse luchtmacht. Dat staat op de website L'Obs. Het toestel vloog boven Parijs, en dat is in strijd met de strenge veiligheidsmaatregelen die gelden voor de klimaatconferentie in de Franse hoofdstad.

Het zakenvliegtuig probeerde de luchthaven van Le Bourget te bereiken, ondanks het verbod om op de luchthaven te vliegen. Omdat de luchtmacht de intenties van het toestel niet kende, werd het privévliegtuig begeleid naar het westen van Parijs om uiteindelijk te landen op de luchthaven van Pontoise.

De piloot zei niets van de restricties te weten. Op de overtreding staat een straf van zes maanden cel en een boete van 15.000 euro, schrijft L'Obs nog. Maar tot op heden werd er geen actie ondernomen, laat de Franse luchtmacht weten.