Sinds begin dit jaar al bijna 1 miljoen vluchtelingen in Duitsland

In november zijn in Duitsland meer dan 206.101 vluchtelingen aangekomen, een nieuw maandrecord voor het land. In totaal zijn sinds begin dit jaar al 946.574 vluchtelingen geteld. Dat heeft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Verwacht wordt dat er in heel 2015 dus meer dan een miljoen vluchtelingen zullen arriveren.
Jonge vluchtelingen namen deel aan een stoet voor Sint-Maarten in Frankfurt op 11 november

De cijfers komen van het Duitse EASY-systeem, dat de vluchtelingen telt die aankomen in het land en asiel zullen aanvragen maar dat nog niet gedaan hebben. Welke nationaliteit ze hebben, wordt echter niet verduidelijkt. Maar bij de laatste statistieken vormden de Syriërs en de Afghanen de grootste groepen (respectievelijk 88.640 en 31.000 mensen in oktober).

In een persbericht haalt de Duitse regering ook de gemiddelde duur aan voor een behandeling van een aanvraag. Dat duurt 2,9 maanden voor een Kosovaar, en 14,9 maanden voor een Pakistaan. Aanvragen door Syriërs worden gemiddeld in 3,4 maanden behandeld.

Vorige week maakten de VN bekend dat het aantal vluchtelingen dat via de Middellandse Zee in Europa is aanbeland op een maand met een derde gedaald is. Mogelijke verklaringen zijn de weersomstandigheden en de opgedreven strijd tegen Turkse mensensmokkelaars.