Stellingbouwer Travhydro stopt activiteiten: 130 banen bedreigd

Travhydro, het oudste stellingbouwbedrijf in ons land, gaat in vereffening. De rechtbank van koophandel heeft het bedrijf daarvoor de toestemming gegeven. Travhydro heeft vestigingen in Antwerpen, waar 85 mensen werken, en in Charleroi.

Travhydro vroeg zes maanden geleden de bescherming aan tegen zijn schuldeisers, maar dat bleek niet te volstaan om het bedrijf grondig te reorganiseren en opnieuw winstgevend te maken. Het stopzetten van de activiteiten komt niet als een verrassing, maar is toch een zware klap, zegt Frank Van Camp van Travhydro.

"Eind vorig jaar hebben we twee grote industriële contracten verloren. We hadden vroeger een eigen fabriek waar we producten maakten voor magazijnstellingen. Die afdeling werd een tiental jaar geleden al failliet verklaard, maar wij bleven de schuldenlast meedragen. En als je dan twee grote contracten verliest, dan moet je gaan reorganiseren. De financiële mogelijkheden waren er niet, en dan beland je natuurlijk in de situatie waarin we ons vandaag bevinden."

Er is nog een waterkans dat de Waalse vestiging van het bedrijf wordt overgenomen. Voor de vestiging aan de Antwerpse Noorderlaan valt echter zo goed als zeker het doek.