Taylor Swift grote favoriet bij de Grammy's

Taylor Swift is de grote favoriet voor de 58e Grammy's, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De zangeres is genomineerd voor zowel beste album, beste nummer én beste record. Wat het aantal nominaties betreft is rapper Kendrick Lamar koploper met in totaal elf nominaties. De Grammy Awards worden uitgereikt op 15 februari.

De 25-jarige Taylor Swift gooit hoge ogen bij de nominaties van de Grammy's. Ze is in de drie meest prestigieuze categorieën genomineerd: Best song met "Blank space", Record of the year met hetzelfde nummer en Best album met "1989". Uitkijken dus of ze die nominaties ook effectief kan verzilveren.

Kendrick Lamar is koploper wat het aantal nominaties betreft. Hij is maar liefst elf keer genomineerd. Samen met The Weeknd en Ed Sheeran is de Amerikaanse rapper in twee van de drie meest prestigieuze categorieën genomineerd.

Taylor Swift heeft zeven nominaties in het totaal en ook The Weeknd is zeven keer genomineerd. The Alabama Shakes en Florence + The Machine hebben elk vier nominaties in de wacht gesleept, Kanye West, D'Angelo & The Vanguard en Diplo zijn elk drie keer genomineerd.

De belangrijkste nominaties

Record of the year

- "Really love" van D'Angelo and the vanguard
- "Uptown funk" van Mark Ronson featuring Bruno Mars
- "Thinking out loud" van Ed Sheeran
- "Blank space" van Taylor Swift
- "Can't feel my face" van The Weeknd

Album of the year

- "Sound & color" van Alabama shakes
- "To pimp a butterfly" van Kendrick Lamar
- "Traveller" van Chris Stapleton
- "1989" van Taylor Swift
- "Beauty behind the madness" van The Weeknd

Song of the year

- "Alright" van Kendrick Lamar Duckworth, Mark Anthony Spears & Pharrell Williams
- "Blank space" van Max Martin, Shellback & Taylor Swift
- "Girl crush" van Hillary Lindsey, Lori McKenna & Liz Rose
- "See you again" van Andrew Cedar, Justin Franks, Charles Puth & Cameron Thomaz
- "Thinking out loud"' van Ed Sheeran & Amy Wadge

Beste artiest

- Courtney Barnett
- James Bay
- Sam Hunt
- Tori Kelly
- Meghan Trainor

Alle nominaties vindt u op de website van de Grammy's: grammy.com. Op 15 februari komen we te weten wie welke nominatie ook effectief kan verzilveren.