Vakbond hekelt contact terreurverdachten in Brugse gevangenis

De christelijke vakbond maakt zich zorgen over enkele terreurverdachten in de gevangenis van Brugge. Volgens het ACV kunnen Mehdi Nemmouche, de verdachte van de aanslag in het Joods Museum, en Mohammed A., de man die Salah Abdeslam vanuit Parijs naar Brussel terugbracht, te makkelijk met elkaar overleggen.
BELGA/DESPLENTER

Beide mannen zitten opgesloten in de afdeling Hoge Veiligheid waar minder bewegingsruimte is en de gevangenen aan een strenger regime onderworpen zijn. "De best beveiligde afdeling van België", zegt Filip Dudal van de christelijke vakbond.

"De twee hebben contact -niet letterlijk- maar via gesproken boodschappen. Ze roepen door de vensters naar elkaar. Het personeel probeert daar wel tegen op te treden, maar het is dweilen met de kraan open. De boodschappen zijn in het Arabisch en het personeel verstaat ook niet wat er gezegd wordt", aldus nog Dudal.

Nemmouche vermoordde vorig jaar in mei vier mensen toen hij zwaar gewapend het Joods Museum binnenstormde. Hij handelde in naam van IS. Mohammed A. bracht Salah Abdeslam met de auto van Parijs naar Brussel maar beweert dat hij niet op de hoogte was van diens daden.

Het Nieuwsblad weet intussen dat Mohammed A., de man die Salah Abdeslam met de auto van Parijs naar Brussel bracht en die verdacht wordt van medeplichtigheid aan de moord op 130 mensen, niet tevreden is met het strenge regime waaraan hij in Brugge aan onderworpen is.

Abdeslam zelf is intussen nog altijd spoorloos. Afgelopen weekend raakte bekend dat hij al voor de aanslagen in Parijs geseind was door Interpol.