Voetbalwedstrijden opnieuw toegelaten in Sierra Leone na ebola

Het verbod op het spelen van internationale wedstrijden in Sierra Leone wegens de ebola-epidemie is opgeheven. Dat maakte de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) bekend. Sierra Leone ontving geen enkele voetbalwedstrijd sinds augustus 2014.
Vreugde toen Sierra Leono begin november ebolavrij werd verklaard

"Voortaan mogen internationale voetbalwedstrijden, en dus de competities van de CAF, opnieuw georganiseerd worden in dit West-Afrikaanse land", stelt de CAF op zijn website.

Sierra Leone ontving geen enkele voetbalwedstrijd sinds augustus 2014, toen de CAF besliste de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te volgen.

De WHO had gevraagd geen competities te laten plaatsvinden in de landen waar het ebolavirus woedde, namelijk in Sierra Leone, Guinee en Liberia. "Er geldt enkel nog een competitieverbod voor Guinee, aangezien het land nog niet ebolavrij is verklaard door de WHO", aldus de CAF.