Zes grote bedrijven engageren zich om enkel nog met groene energie te werken

Zes grote bedrijven, waaronder Coca-Cola en BMW Group, hebben zich geëngageerd om enkel nog met hernieuwbare energie te werken. Dat is bekendgemaakt in de marge van de klimaattop in Parijs. Ze voegen zich daarmee bij een wereldwijd initiatief van meer dan 50 bedrijven.

Het gaat om Coca-Cola, BMW Group, International Flavors & Fragrances, Nordea Bank AB, Pearson PLC en Swiss. Ze maken nu deel uit van de "RE100", een internationaal initiatief van The Climate Group voor bedrijven die de overstap maken naar uitsluitend hernieuwbare stroom. Onder meer Microsoft, Ikea en Google maken er al deel van uit.

Volgens de berekeningen van de groep zal het engagement een extra 90 terrawatt uur groene energie vergen, of 1 procent van de elektriciteit die de industrie wereldwijd verbruikt.

Deze omschakeling maakt het mogelijk om 56 miljoen ton CO2 te besparen, zo benadrukt de Climate Group.