Aantal Belgen met achterstallig krediet blijft toenemen

Het aantal kredietnemers met minstens één achterstallig uitstaand contract blijft toenemen. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België.

In november hadden 362.062 Belgen minstens één achterstallig krediet, een toename met 3,3 procent ten opzichte van november 2014. Het percentage achterstallige kredietnemers is daarmee opgelopen van 5,6 procent naar 5,8 procent.

Het aantal achterstallige kredieten steeg in november met 4,3 procent tegenover een jaar eerder, tot 544.457. Daarvan waren 510.703 achterstallige consumentenkredieten en 33.754 achterstallige hypothecaire kredieten.

Het totale bedrag aan achterstallige kredieten steeg in november met 1,0 procent, tot ruim 3,12 miljard euro.