Air France heropent verbinding Parijs-Teheran

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France gaat vanaf april volgend jaar opnieuw vliegen tussen Parijs en Teheran. De route naar de Iraanse hoofdstad was in 2008 opgeschort, nadat er internationale sancties waren afgekondigd tegen het land.
AP2012

"Air France begeleidt de hervatting van de commerciële relaties met Iran en zal vanaf april drie keer per week op Teheran vliegen vanaf de luchthaven Paris-Charles de Gaulle", kondigt de maatschappij aan in een persbericht. "Air France toont daarmee zijn ambitie om zich te ontwikkelen in een land met een groeiende dynamiek, waarvan de Europese Unie de vierde economische partner is."

Air France streek in 1946 voor het eerst neer in Teheran. De stad was destijds het eindpunt van een route vanuit Parijs die verder voerde langs Marseille, Tunis, Benghazi, Caïro, Beiroet en Bagdad. Later kwamen er rechtstreekse vluchten. Die werden echter in 2008 gestaakt in verband met internationale handelssancties die Iran wegens zijn vermeende kernwapenprogramma kreeg opgelegd.