Belgen winkelden voor 2 miljard euro online afgelopen zomer

De Belgen hebben tijdens de zomervakantie en in september in totaal voor 2,01 miljard euro online gewinkeld. Daarmee was de e-commercemarkt goed voor 14 procent van de uitgaven van de totale markt, zo zegt BeCommerce, de Belgische vereniging van webwinkels en verkopers op afstand.
Jonas Hamers / ImageGlobe

Volgens de BeCommerce Market Monitor werden in het derde kwartaal 19,4 miljoen aankopen gedaan op het net. Dat komt overeen met een gemiddeld bedrag van ongeveer 103 euro per aankoop.

"6,57 miljoen Belgische consumenten deden het afgelopen kwartaal een online-aankoop, wat betekent dat maar liefst 71 procent van de Belgische bevolking (van 15 jaar of ouder) online heeft gewinkeld. Dat betekent 3,8 miljoen Vlamingen en 2,8 miljoen Walen die winkelen op het web", stelt BeCommerce in een persbericht.

Onlineshopping is volgens de vereniging "goed op weg om records te breken". Ze verwacht voor het volledige jaar de kaap van 8 miljard euro online-uitgaven te overschrijden.