Eén pakt uit met reeks over Molenbeek

In het voorjaar van 2016 maakt de vierkoppige reportagereeks "Molenbeek, onbemind en onbekend" zijn opwachting op het scherm. In de nasleep van de aanslagen in Parijs proberen de programmamakers het echte gezicht van Molenbeek bloot te leggen. De reeks is slechts een van de nieuwe programma's die in het voorjaar van 2016 op Eén te zien zullen zijn.

Een dag na de aanslagen in Parijs trokken reportagemaker Eric Goens en zijn crew naar de Brusselse gemeente Molenbeek. Hun verblijf resulteert in de nieuwe reportagereeks"Molenbeek, onbemind en onbekend", waarbij ze het echte gezicht van de gemeente in beeld willen brengen.

De reeks komt in het voorjaar van 2016 op antenne en maakt deel uit van de programmavernieuwing bij Eén. Naast de vertrouwde programma's zoals "Thuis" en "Iedereen Beroemd", zullen ook heel wat nieuwe programma's op het scherm te zien zijn.

Nieuwe fictiereeksen

Zo wordt op 3 januari de nieuwe reeks van Tom Van Dyck en Alice Reijs gelanceerd: "Den elfde van den elfde". De dramareeks gaat over een varkensboer die niet meer tot Prins Carnaval wordt verkozen, wat in het dorp een verregaande rivaliteit uitlokt. Onder andere Jan Decleir, Bruno Vanden Broecke en Peter Van Den Begin spelen in de fictieserie mee. Ook het langverwachte tweede seizoen van "Eigen Kweek" maakt zijn opwachting.

© VRT frederik beyens

Nieuwe documentaires

Kobe Ilsen zoekt in zijn nieuwe voedingsprogramma dan weer antwoorden op de voedingsvragen die ons bezighouden. Bestaan er gezonde suikers? Leef je langer door vegetarisch te eten? En klopt het dat twee glazen alcohol per dag best oké zijn?

Hoe zal de wereld er over vijf jaar uitzien? Die vraag stelde Wim De Vilder vijf jaar geleden aan zeven bekende en interessante mensen: Goedele Liekens, Alexander De Croo, Wouter Vandenhaute, Marleen Temmerman, Jef Vermassen, Rudi Vranckx en Monseigneur Leonard. In het driedelige "Over 5 jaar" confronteert hij hen met hun toekomstvoorspellingen.

Een andere nieuwkomer is "Een kwestie van geluk", een programma dat verhalen brengt van mensen in Borgerhout en Antwerpen-Noord. Zowel de mensen die er al generaties lang wonen komen aan bod, net als nieuwe bewoners die nog maar net zijn aangekomen.

Volgens netmanager Olivier Goris werd ditmaal sterk ingezet op variatie in het aanbod. "In 2016 zal Eén de kijker welkom heten met een aanbod dat ontspant, dat herkenbaar is maar toch ook verbaast, een aanbod waar je iets van opsteekt of dat je doet lachen."

Nieuwe gezichten

Naast een aantal nieuwe titels verwelkomt Eén ook een aantal nieuwe gezichten. Ish Ait Hamou zal een nieuw dansprogramma presenteren waarin twee uiteenlopende teams in een bedrijf de strijd met elkaar aangaan. Umesh Vangaver zal op zijn beurt korte reportages maken die volgens hem "zeker niet te missen zijn".

Ontdek meer over de programma's op de website van één.

Meest gelezen