Gedetineerde ontkent dat hij gebeld heeft met Abdeslam

De voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam heeft in de nacht na de aanslagen in Parijs gebeld met een gedetineerde in de gevangenis van Namen. Dat meldt RTBF, maar de gevangene zelf ontkent het bericht formeel, zegt zijn advocaat.

Abdeslam kocht in Parijs na de aanslagen een nieuwe sim-kaart en belde ermee naar zijn Molenbeekse vrienden die hem in Parijs kwamen ophalen.

Maar volgens RTBF belde hij ook naar een andere man uit Molenbeek die in de gevangenis van Namen zit na een veroordeling voor diefstallen. De man zou niet op de lijst van geradicaliseerde personen staan. Abdeslam zou hem ook twee keer bezocht hebben in de gevangenis. Het laatste bezoek vond plaats in oktober.

De advocaat van de gevangene bevestigt dat de twee mannen vroeger in Molenbeek bevriend waren. Maar dat de gevangene in de nacht na de aanslagen Abdeslam aan de telefoon heeft gehoord, noemt de advocaat "van de orde van de fantasie". Er is ook geen bewijs dat de man een gsm in zijn bezit heeft, zegt hij nog.

Volgens een vakbondsafgevaardigde van de gevangenis van Namen is er geen enkele gsm gevonden in de cel van de bewuste gedetineerde.