Gent gaat erg jonge criminelen extra volgen en begeleiden

De stad Gent start met een project om erg jonge kinderen die criminele feiten plegen extra te volgen en te begeleiden. "We willen vermijden dat hier binnenkort jeugdbendes rondlopen."

Een tiental kinderen tussen 7 en 10 jaar maakt het de laatste tijd naar verluidt zeer bont in de Oost-Vlaamse stad. Ze zijn niet bepaald handelbaar en hebben al wat kleine en grote misdrijven op hun kerfstok.

"Niemand heeft er vat op", zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A) aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Hun ouders zitten te huilen als we zeggen dat ze hun kinderen beter in de hand moeten houden. Die kinderen luisteren naar niemand, ook niet naar hun ouders. Op termijn worden dit jeugdbendes en dat wil ik vermijden."

De stad Gent heeft nu mensen aangesteld om de kinderen aan te pakken.

Meest gelezen