Glimp, Brussels magazine over negen verschillende religies

De Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) heeft, in samenwerking met verschillende religieuze en levensbeschouwelijke leiders, het magazine Glimp voorgesteld. Het blad, dat in het Frans de naam "Lueurs" krijgt, wordt gedrukt op 100.000 exemplaren en onder meer verdeeld in jeugdhuizen, cultuurcentra en bibliotheken.

Glimp biedt een inkijk in negen verschillende religies en levensbeschouwingen die Brussel rijk is. Op de voorstelling waren, naast vertegenwoordigers van de katholieke, orthodoxe, protestantse en anglicaanse Kerk, ook de opperrabijn, de voorzitter van de moslimexecutieve en de vicevoorzitter van het Centrum voor Seculiere Actie aanwezig.

"Samenleven in Brussel leer je niet alleen thuis of op school, maar ook in de kerk, in de tempel, in de moskee, in de synagoge, op pleinen, in cultuurcentra en jeugdhuizen. Met Glimp willen we aan alle Brusselaars de kans geven om de verschillende levensbeschouwingen beter te leren kennen", zei staatssecretaris Bianca Debaets

Naast enkele nieuwtjes en een kort portret van verzetsheldin Edith Cavell bestaat Glimp hoofdzakelijk uit interviews met de religieuze en levensbeschouwelijke leiders. Glimp mikt op een zeer breed publiek, maar wil toch vooral jongere Brusselaars bereiken, gezien de grote groeiende groep jongeren in Brussel. Als het blad positief wordt onthaald, komt er een vervolg. "In ieder geval komen er nieuwe initiatieven vanuit het levensbeschouwelijk platform dat is opgestart met de verschillende leiders", klinkt het bij het kabinet van Debaets.