J.K. Rowling: "Voldemort was bijlange zo slecht niet als Donald Trump"

Het voorstel van Donald Trump om geen moslims meer toe te laten in de Verenigde Staten oogst veel verontwaardigde reacties. Zelfs "Harry Potter"-schrijfster J.K. Rowling doet haar duit in het zakje. Op Twitter laat ze weten dat slechterik Voldemort verbleekt in vergelijking met de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap.

Het voorstel van Trump levert hem op nieuwssites en op sociale media vergelijkingen op met Adolf Hitler, maar ook met Voldemort, de aartsvijand van Harry Potter. De BBC wijdde een artikel aan de vergelijkingen tussen Trump en Voldemort. Dat deelde Rowling op Twitter met het bijschrift: "Hoe erg. Voldemort was bijlange zo slecht niet als hij."

Trump blijft intussen achter zijn voorstel staan, ondanks de storm van protest. Die komt niet alleen uit Democratische hoek. Ook de andere Republikeinse presidentskandidaten, onder anderen Jeb Bush en Marco Rubio, verwerpen het idee van de controversiële zakenman.