Koning Filip zat rondetafelgesprek rond veiligheid en antiterrorisme voor

Koning Filip heeft vanmorgen op het koninklijk paleis in Brussel een rondetafelgesprek voorgezeten rond het thema veiligheid en antiterrorisme. Aan de vergadering namen "de voornaamste actoren van de voorbije antiterrorisme-operaties" deel.

Tijdens het gesprek werd de vorst ingelicht over de acties die sinds de aanslagen in Parijs zijn ondernomen en over de actuele situatie. De vergadering werd bijgewoond door "de voornaamste actoren die deelnamen aan de antiterrorisme-operaties die plaatsvonden", zo meldt het paleis.

Concreet ging het om onder meer commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle, Brussels procureur-generaal Johan Delmulle, directeur-generaal ad interim van het crisiscentrum Alain Lefevre en de directeur van het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD), André Vandoren. De vergadering duurde ruim anderhalf uur, aldus nog het paleis.